Koers Consult
Cliostraat 28-1
1077 KH Amsterdam
06 289 184 27
020 77 471 90
e-mail
 

Counseling

   

Waarom counseling?

We leven in een tijd waarin veel dingen een race tegen de klok lijken te zijn en we vaak te weinig tijd nemen om naar onszelf en ons leven te kijken. We zijn geneigd mee te rennen in het hoge levenstempo. Even stilstaan kan dan een hele vooruitgang zijn. Stilstaan bij hoe het gaat, bij wat u doet, waarom u het doet en hoe u zich daarbij voelt. Zingevingsvragen, ingrijpende gebeurtenissen, verwerking van verlies en verdriet, belangrijke veranderingen in relaties, gezondheid, werk en levensfase kunnen aanleiding zijn om eens met mij als counselor te komen praten. Even iemand te hebben die samen met u stilstaat zodat u weer verder kunt, kan een belangrijk verschil maken.

Doel

De gesprekken helpen om gebeurtenissen te verwerken, zelfinzicht te krijgen, uw gevoelens, de manier waarop u zich gedraagt en in het leven staat, beter te begrijpen. U leert zich vanuit uw innerlijke wereld af te stemmen op de buitenwereld. Ik als counselor fungeer hierbij als klankbord; ben betrokken, luister en denk mee, houd u een spiegel voor, maar neem het roer niet van u over.

Relatiecounseling

Veel relaties staan tegenwoordig onder druk. Na de eerste roze wolk komt het gewone (samen)leven met de hoge eisen van onze tijd langs en raken koppels teleurgesteld in hun verwachtingen en dromen. Belangrijk is het dan om te leren hoe er samen geleefd kan worden, zo, dat de liefde blijft en geleefd kan worden in het alledaagse.  

Werkwijze

In een oriënterend gesprek stemmen we vraag en aanbod op elkaar af. U krijgt begeleiding op maat aangeboden waarbij ik gebruik maak van methodieken uit diverse psychologische stromingen, ontspanningsoefeningen, visualisaties en verschillende creatieve werkwijzen.